Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Yhtiöoikeudelliset oikeustapauskommentit Edilexissä

Muu

Edilexissä julkaistaan säännöllisesti professori Veikko Vahteran ja yritysjuridiikan yliopistonlehtori, KTT Janne Ruohosen toimittamia oikeustapauskommentteja yhtiöoikeudellisista oikeustapauksista sekä artikkeleita yhtiöoikeuden ajankohtaisista teemoista.

Minkälaisista aiheista kirjoitatte?

- Analysoimme erityisesti yhtiöoikeuden alaan kuuluvia hovioikeuden ratkaisuja sekä tietysti saman aihepiirin uusimpia korkeimman oikeuden ratkaisuja, Ruohonen toteaa.

- Korkein oikeus antaa vuosittain vain muutaman yhtiöoikeudellisen ennakkoratkaisun. Hovioikeuden ratkaisuilla onkin käytännön kannalta merkitystä. Usein nämä hovioikeuden ratkaisut jäävät pimentoon ja nyt tarkoitus on lähteä kirjoittamaan niistä. Kaikkia osake- ja asunto-osakeyhtiöoikeudellisia hovioikeusratkaisuja ei ole tarkoitus tuoda esiin vaan poimimme joukosta sellaiset lainvoimaiset ratkaisut, joihin katsomme kohdistuvan yleistä mielenkiintoa, Vahtera jatkaa.

- Tarkoituksena on tilanteen mukaan kirjoittaa kommentteja myös muista yritysten liiketoimintaa käsittelevistä oikeustapauksista, mutta pääpaino on kyllä selvästi yhtiöoikeudessa, Ruohonen lisää.

 - Tapausten valinnassa kiinnitämme huomiota erityisesti tapausten kiinnostavuuteen käytännön näkökulmasta sekä tapausten uutuusarvoon. Hovioikeusratkaisujen osalta odotetaan niiden lainvoimaisuutta, mutta se ei niiden uutuusarvoon juuri vaikuta, Vahtera täydentää.

- Lisäksi on tarkoitus kirjoittaa juttuja ajankohtaisista erityisesti yhtiö- ja tilintarkastusoikeuden kenttään kuuluvista aiheista ja lainsäädäntömuutoksista, Ruohonen lisää.

Kenelle kirjoitatte ja millaisella otteella?

- Oikeustapauskommenteista on hyötyä yhtiöoikeudellisista teemoista kiinnostuneille henkilöille, jotka käytännön työssään törmäävät näihin kysymyksiin; esimerkiksi asianajajille, tuomioistuinjuristeille ja tilintarkastajille. Toki ajankohtaiset teemat ovat alan tutkijoidenkin kiinnostuksen kohteina. Kirjoitamme käytännönläheisellä otteella. Käymme läpi ratkaisujen keskeisen sisällön, ja peilaamme sitä aiempiin ratkaisuihin ja asiasta esitettyihin kannanottoihin, he lisäävät.
 

Professori Veikko Vahteran ja yritysjuridiikan lehtori, KTT Janne Ruohosen yhtiöoikeutta käsitteleviä oikeustapauskommentteja ja ajankohtaisia artikkeleita voit lukea Edilexin uutisista.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.