Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ilkka Saraviita -tietokannan uusi päivitys julkaistu

Sisältöpäivitys

Ilkka Saraviita -tietokantaan on nyt päivitetty perustuslakivaliokunnan vuoden 2014 pitkien valtiopäivien loppupuolella annetut mietinnöt (PeVM 3/2014-PeVM 14/2014) ja lausunnot (PeVL 28/2014-PeVL 75/2014). Useimmin huomioidut perustuslain pykälät näissä mietinnöissä ja lausunnoissa ovat 10 (yksityiselämän suoja), 6 (yhdenvertaisuus), 21 (oikeusturva) ja 19 (Oikeus sosiaaliturvaan).

Ilkka Saraviita –tietokanta sisältää yli 2000 pykäläkohtaista linkitystä eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausuntoihin ja mietintöihin. Viittauksia on koottu perustuslain voimaantulosta vuodesta 2000 eteenpäin. Perusoikeuksia koskevien pykälien yhteydessä on linkityksiä myös aiemmin voimassa olleen hallitusmuodon pykäliin. Perustuslain pykäliin 10 (yksityiselämän suoja), 80 (asetuksen antaminen ja lainsäädäntövallan siirtäminen), 21 (oikeusturva), 15 (omaisuuden suoja) tai 6 (yhdenvertaisuus) liittyviä lausuntoja ja mietintöjä on annettu eniten.

Tilastotietoa tietokannan linkeistä
Tilastotietoa tietokannan linkeistä - useimmin viitatut pykälät

Tietokannan kuvaus- ja koostesivulta löytyvät listattuna kaikki perustuslain pykälät. Ne pykälät, joihin liittyy viitteitä perustuslakivaliokunnan lausuntoihin tai mietintöihin, on lihavoitu. Kustakin pykälästä löytyy linkin takaa listaus ko. pykälään liittyvistä lausunnoista ja mietinnöistä. Lisäksi aineisto on linkitetty suoraan Suomen perustuslain pykäliin.

Edilex-toimitus päivittää tietokantaa kaksi kertaa vuodessa. Aineisto perustuu Lapin yliopiston julkisoikeuden professori emeritus Ilkka Saraviidan kokoamaan Perustuslakivaliokunnan lausuntotietokantaan.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.