Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uudistetun Edilex-sarjan päätoimittajaksi on valittu OTT, yliopistolehtori Anssi Kärki

Asiakaskirje

Edilex-sarjan päätoimittajaksi on valittu OTT, yliopistolehtori Anssi Kärki. Edilex-sarjan päätoimittaja vastaa jatkossa julkaisusarjassa julkaistavien artikkelien arvioinnista ja julkaisupäätöksen tekemisestä sekä julkaisuprosessiin kuuluvasta referee-menettelystä.

Edita on julkaissut Edilex-sarjaa jo vuodesta 2007. Edilex-sarja on sähköinen oikeustieteellinen journaali, jossa julkaistaan korkeatasoisia oikeustieteellisiä artikkeleita. Edilex-sarjassa pääpaino on oikeustieteellisissä artikkeleissa eri oikeudenaloilta. Oikeustieteen ohella artikkeleissa voidaan käsitellä myös yhteiskuntatieteellisiä kysymyksiä muun muassa kriminologian ja lainsäädäntötutkimuksen alalla.

Kärki aloitti Edilex-sarjan päätoimittajan tehtävässä 1.2.2024. Päätoimittaja toimii ensimmäisenä portinvartijana tieteellisessä julkaisuprosessissa. Prosessiin voi tarjota tieteelliset laatukriteerit täyttäviä tutkimuksia. Päätoimittaja arvioi kirjoituksen laatua ja sitä, soveltuuko artikkeli vertaisarviointimenettelyyn.

Syksystä 2023 alkaen Edilex-sarjassa on julkaistu ainoastaan vertaisarvioituja artikkeleita. Vertaisarviointimenettelyssämme kirjoituksen arvioi kaksi refereetä, jotka ovat oikeudenalan ansioituneita asiantuntijoita, joiden tulee olla vähintään tohtorin tutkinnon suorittaneita tai muita tieteenalan asiantuntijoita. Lisäksi heidän tulee olla riippumattomia suhteessa arvioitavaan käsikirjoitukseen. Vertaisarviointimenettelymme toteutetaan täysin anonyymina.

Edilexin toimitusneuvosto jatkaa keskeisessä roolissa

Edilexin toimitusneuvosto aloitti toimintansa toukokuussa 2023. Toimitusneuvosto valvoo Edilex-sarjan päätoimittajan ohella julkaisusarjan laatua ja kehittää julkaisua yhteistyössä päätoimittajan kanssa.

Toimitusneuvoston puheenjohtajana toimii Asianajajaliiton pääsihteeri Niko Jakobsson ja sihteerinä Edilexin päätoimittaja Altti Mieho. Jäseniä ovat urheiluoikeuden professori Antti Aine ja oikeussosiologian professori Anne Alvesalo-Kuusi Turun yliopistosta, Krogeruksen Knowledge Manager Sami Järvinen, julkisen talousoikeuden professori Kirsi-Maria Halonen Lapin yliopistosta, tekoälyn yhteiskunnallis-oikeudelliset vaikutuksiin erikoistunut apulaisprofessori Riikka Koulu ja rikosoikeuden professori Sakari Melander Helsingin yliopistosta sekä vanhuusoikeuden professori Anna Mäki-Petäjä-Leinonen Itä-Suomen yliopistosta.

Toteuttamiemme uudistusten myötä päätoimittajalla ja toimitusneuvostolla on keskeinen rooli Edilex-sarjan julkaisulinjan määrittämisessä ja tulevassa kehityksessä.

Lisätietoa Edilex-sarjasta.
Lue lisää: https://lakitieto.edita.fi/uudistetun-edilex-sarjan-paatoimittaja-on-valittu/

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.