Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Perustuslakivaliokunnan lausunnot ja mietinnöt löytyvät linkitettyinä perustuslain pykälistä

Edilexin käyttövinkki

Katso muut Edilexin käyttövinkit


Edilexistä löytyvät perustuslain (731/1999) pykäliin linkitettynä kaikki eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunnot ja mietinnöt perustuslain vuoden 2000 kokonaisuudistuksesta lähtien. Perusoikeuksia koskevien pykälien yhteydessä on linkityksiä myös aiemmin voimassa olleen hallitusmuodon pykäliin. Lausunnot on linkitetty eduskunnan verkkosivuille ja mietinnöt Edilexiin.

Pykäläkohtaiset linkitykset perustuslakivaliokunnan lausuntoihin ja mietintöihin löytyvät kahdella eri tavalla. Löydät ne joko lain pykälän nimikkeen oikealla puolella olevan kuvakkeen kautta

tai Ilkka Saraviita -tietokannan esittely- ja koostesivulta, jolle on koottu kaikki perustuslain pykälät. Kustakin korostetusta pykälästä löytyy linkin takaa listaus ko. pykälään liittyvistä lausunnoista ja mietinnöistä.

Ilkka Saraviita -tietokanta perustuu Lapin yliopiston julkisoikeuden emeritusprofessori Ilkka Saraviidan kokoamaan Perustuslakivaliokunnan lausuntotietokantaan. Tietokanta löytyy vain Edilexistä ja se sisältää yli 3000 pykäläkohtaista linkitystä perustuslakivaliokunnan lausuntoihin ja mietintöihin.

Edilex-toimitus päivittää Ilkka Saraviita -tietokantaa kaksi kertaa vuodessa. Löydät tietokannan Edilexin osiosta Esityöt.

Lähetä meille palautetta.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.