Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Sanastojen hyödyntäminen Edilexissä

Viikon käyttövinkki

Katso aiemmat Viikon käyttövinkit

Edilexissä käytössäsi ovat Lakikielen perussanakirjan lisäksi valtionhallinnon Valter-sanastot, jotka löytyvät sivuston alalaidassa olevasta työkalupalkista.

Sanastot Edilexissä

MOT Lakikielen perussanakirja on sanastoista kattavin, nelikielinen oikeustieteen perussanakirja. Se sisältää kaikkien oikeudenalojen sekä hallinnon sanastoa ja myös EU-termistöä. Käännösvastineita laadittaessa on pyritty mahdollisuuksien mukaan ottamaan huomioon suomen, ruotsin, englannin ja saksan lakikielen eroja. Ks. esimerkki alla olevasta kuvasta.

MOT Lakikielen sanakirja

Valter-sanastot on laadittu valtioneuvoston kansliassa ja muualla valtionhallinnossa. Suurimmassa osassa sanastoista annetaan termit, määritelmät ja muut käsitteen sisällön kuvaukset suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Osa sanastoista sisältää termitietueita myös muilla kuin edellä mainituilla kielillä, esimerkiksi venäjän ja viron kielillä.

Kun laitat hakuehdoksi ”kaikki” alla olevan kuvan mukaisesti, saat hakutulokseesi termin käännökset, määritelmät ja selitteet kaikista niistä sanastoista, joissa termi on mukana.

Valter-sanastot

Tutustu tarkemmin sanastoihin ja säädösten lyhenteisiin katsomalla Edilex-käyttökoulutuksen webinaaritallenne.

Lähetä meille palautetta.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.