Edilexissä on huoltokatko perjantaina 16.4.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Edilexin uutisista löydät myöhemminkin oikeus- ja tulkintaohjeita juridisiin ongelmiin

Viikon käyttövinkki

Katso aiemmat Viikon käyttövinkit
 

Edilexin uutiset on Suomen laajin reaaliaikainen juridinen uutispalvelu. Uutisia julkaistaan jokaisena arkipäivänä, yhteensä noin 3 500 uutista vuodessa.

Edilexin uutiset
Kokeneet juristitoimittajat seuraavat säännöllisesti Suomen ja Euroopan unionin lainsäädäntöä, lainvalmistelua, oikeus- ja viranomaiskäytäntöä, oikeustieteellisiä julkaisuja sekä muita oikeudellisia tietolähteitä ja alan kehitystä. Lainvalmistelun osalta he seuraavat aktiivisesti työryhmämietintöjä sekä hallituksen ja Euroopan komission esityksiä.

Uutistoimitus käy päivittäin läpi kaikkien hovioikeuksien julkipanolistat ja uutisoi hovioikeuksien verkossa julkaisemattomista tapauksista (ks. vinkki hovioikeusratkaisujen hakemisesta uutisista). Seurannassa ovat laajasti muidenkin kotimaisten tuomioistuinten oikeustapaukset myös julkaisemattomien tapausten osalta sekä viranomaiskäytäntö.

Uutiset keskittyvät Suomen ja Euroopan unionin asioihin sekä myös muihin kansainvälisiin asioihin. Säännönmukaisesti seurataan esimerkiksi Euroopan unionin tuomioistuinten ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisuja (ks. vinkki EUT-ratkaisujen hakemisesta uutisista).

Tiettyä juridista kysymystä varten tietoa kannattaa hakea tarkkojen hakusanojen avulla (ks. vinkki). Esimerkiksi menetettyyn määräaikaan liittyvät uutiset löytyvät hakusanoilla ”menetet määräa” (ks. hakutulos). 

Mitä tarkemmin haun määrittelee, sitä tarkemman hakutuloksen saa. Uutisten tarkennetun haun lomakkeella voit yhdistää tekstihaun vaihtoehtoihin viitetietohaun sekä rajata hakutulosta aihealueen ja vuoden mukaan.
Uutisten tarkennettu haku

Lähetä meille palautetta.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.