Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Säädöskokonaisuudet löytyvät helposti säädösluettelon kautta

Viikon käyttövinkki

Katso aiemmat Viikon käyttövinkit
 

Edilexin aineistot ja sisällöt on järjestetty systemaattisesti aihealueiden mukaan. Aihealueiden pääluokat ovat 

  • Siviilioikeus
  • Yritystoiminta
  • Verotus
  • Työ- ja sosiaalioikeus
  • Ympäristö
  • Rikos- ja prosessioikeus
  • Julkisoikeus.

Editan luoma aihealuejaottelu helpottaa oikean sisällön löytämistä. Sitä voi hyödyntää mm. hakutuloksen rajaamisessa ja aineistojen seuraamisessa Lakikanavassa. Lisäksi aihealuejaottelua hyödynnetään Editan Lakikirjoissa ja niiden Edilexistä löytyvässä seurantapalvelussa

Edilexissä Säädökset-osion aineistoissa säädösluettelot vastaavat aihealueita, jolloin löydät nopeasti aihealueen mukaisen säädöskokonaisuuden. Kotimaisen lainsäädännön säädösluettelon jaottelu on yleistä aihealuejaottelun kaksitasoista hierarkiaa tarkempi, sillä siinä on kolmas hierarkiataso. EU-lainsäädännön ja valtiosopimusten kohdalla aihealuejaottelua hyödynnetään aineistojen erityispiirteet huomioiden.

Säädösluettelon sisällön saat auki aihealuekohtaisesti Aihealue-valikon avulla tai klikkaamalla otsikoita sivun keskellä olevasta sisällysluettelosta. Aihealueen pääluokan mukaisen sisällysluettelon saat auki kokonaisuudessaan joko Aihealue-valikon avulla tai klikkaamalla sivun vasemmassa kehyksessä olevan säädösluettelon otsikkoa.
Säädösten sisällysluettelo

Säädösluettelosta voit hakea kätevästi myös Hakusanan avulla, jolloin pääse nopeasti kaikkiin niihin aihealuekohtiin, jotka käsittelevät hakemaasi asiaa.

Sisällysluettelohaku


Lähetä meille palautetta.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.