Edilexissä on huoltokatko perjantaina 16.4.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasaiset EU-säädökset Edilexissä

Viikon käyttövinkki

Katso aiemmat Viikon käyttövinkit
 

Edilexissä on kokoelma keskeistä EU-lainsäädäntöä (pääsääntöisesti direktiivejä ja asetuksia, mutta myös päätöksiä ja suosituksia) ajantasaistettuna ja toimitettuna, jotta löytäisit mahdollisimman kätevästi kaiken tarpeellisen lainsäädännön yhdestä ja samasta palvelusta.

EU-säädökset päivitetään Edilexiin hieman eri tavalla kuin kansallinen lainsäädäntö. EU-säädökset päivitetään Edilexiin kuukausittain ja niistä julkaistaan sen hetkinen ajantasainen versio. Koska EU-säädöksillä ei ole viitekorttia, ajantasaistetun säädöksen muutostiedot linkkeineen löytyvät heti dokumentin alusta ja muutossäädökset dokumentin lopusta (sisällysluettelon kohdasta Muutokset).

Silloin kun EU-säädösten muutosten soveltaminen alkaa myöhemmin kuin niiden voimaantulo, Edilexissä olevasta ajantasaisesta versiosta on linkki ko. säädöksen aiempaan konsolidoituun versioon EUR-Lexissä, josta näet säädöksen sellaisena kuin se oli ennen myöhemmin sovellettavia muutoksia.

EU-säädöksen muutokset

Vaikka EU:n jäsenvaltioilla on yleensä velvollisuus ryhtyä täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin, kun säädös on hyväksytty ja tullut voimaan, EUR-Lexissä EU-säädösten ajantasaiset eli konsolidoidut versiot julkaistaan usein vasta sen jälkeen, kun säädösmuutosten soveltaminen alkaa, eikä heti voimaantulon mukaisesti.

Edilexissä voit kuitenkin nähdä EU-säädöksestä molemmat versiot: voimassaolevan ajantasaisen version ja linkin kautta mahdollisten erilaisten soveltamistilanteiden mukaisen EUR-Lexin konsolidoidun version.

Lähetä meille palautetta.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.