Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Överenskommelse mellan Republiken Finland och Konungariket Sverige om transport av särskilda avfallsflöden inom ländernas gränsområden

Statsrådets förordning om sättande i kraft av överenskommelsen mellan Republiken Finland och Konungariket Sverige om transport av särskilda avfallsflöden inom ländernas gränsområden 11.8.2016/620 (FördrS 51/2016)

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs:

1 §

Den i Torneå den 4 september 2015 mellan Republiken Finland och Konungariket Sverige ingångna överenskommelsen om transport av särskilda avfallsflöden inom ländernas gränsområden, som statsrådet godkände den 28 april 2016, är i kraft från den 31 juli 2016 så som därom har överenskommits.

2 §

Bestämmelserna i överenskommelsen gäller som förordning.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 15 augusti 2016.

Överenskommelse mellan Republiken Finland och Konungariket Sverige om transport av särskilda avfallsflöden inom ländernas gränsområden

Artikel 1

Överenskommelsens syfte

Syftet med denna överenskommelse är att inom Republiken Finlands och Konungariket Sveriges gränsområden, i enlighet med artikel 30 i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1013/2006 av den 14 juni 2006 om transport av avfall (nedan avfallstransportförordningen), underlätta förfarandena för transport av särskilda avfallsflöden som är avsedda att återvinnas eller bortskaffas. Överenskommelsen är ett led i att vidta lämpliga åtgärder för att upprätta ett sammanhängande och ändamålsenligt utformat nätverk av anläggningar för återvinning av avfall och bortskaffande av avfall enligt artikel 16 i Europaparlamentets och rådets direktiv 2008/98/EG av den 19 november 2008 om avfall och om upphävande av vissa direktiv.

Artikel 2

Överenskommelsens...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.