Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Överenskommelse om ett finsk-norskt vattenförvaltningsområde

Statsrådets förordning om sättande i kraft av överenskommelsen om ett finsk-norskt vattenförvaltningsområde 8.5.2014/372 (FördrS 50/2014)

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs:

1 §

Den i Oslo den 30 oktober 2013 mellan Republiken Finlands regering och Konungariket Norges regering ingångna överenskommelsen om ett finsk-norskt vattenförvaltningsområde, som statsrådet godkände den 10 april 2014, träder i kraft den 22 maj 2014 så som därom har överenskommits.

2 §

Bestämmelserna i överenskommelsen gäller som förordning.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 22 maj 2014.

Överenskommelse om ett finsk-norskt vattenförvaltningsområde

Republiken Finlands regering och Konungariket Norges regering, nedan kallade parterna,

som beaktar Europaparlamentets och rådets direktiv 2000/60/EG om upprättande av en ram för gemenskapens åtgärder på vattenpolitikens område, nedan "vattenramdirektivet", Gemensamma EES-kommitténs beslut nr 125/2007 av den 28 september 2007 om ändring av bilaga XX (Miljö) till EES-avtalet samt den i Helsingfors den 5 november 1980 ingångna överenskommelsen angående en finsk-norsk gränsvattendragskommission, nedan "överenskommelsen angående en finsk-norsk gränsvattendragskommission",

har kommit överens om följande:

Artikel 1

Syfte

Syftet med överenskommelsen är att upprätta en ram för bilateralt samarbete och administrativa arrangemang i avrinningsområden som omfattar både finskt och norskt territorium för att de krav som ställs i vattenramdirektivet ska uppfyllas.

Artikel 2

Geografiskt tillämpningsområde

1. Parterna är eniga om att inrätta ett internationellt vattenförvaltningsområde mellan Finland o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.