Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Europarådets konvention om bekämpande av människohandel

Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i Europarådets konvention om bekämpande av människohandel 11.5.2012/227 (SopS 43/2012)

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

De bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i Europarådets konvention om bekämpande av människohandel, som ingicks i Warszawa den 16 maj 2005, gäller som lag sådana Finland har förbundit sig till dem.

2 §

Om sättande i kraft av de övriga bestämmelserna i konventionen och om ikraftträdandet av denna lag bestäms genom förordning av statsrådet.

Statsrådets förordning om sättande i kraft av Europarådets konvention om bekämpande av människohandel och om ikraftträdande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i konventionen 28.6.2012/427 (FördrS 44/2012)

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2 § i lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i Europarådets konvention om bekämpande av människohandel (227/2012):

1 §

Europarådets i Warszawa den 16 maj 2012 upprättade konvention om bekämpande av människohandel träder i kraft den 1 september 2012 så som därom har överenskommits.

Konventionen har godkänts av riksdagen den 25 april 2012 och av republikens president den 11 maj 2012. Godkännandeinstrumentet har deponerats hos Europarådets generalsekreterare den 30 maj 2012.

2 §

I samband med deponeringen av godkännandeinstrumentet har Finland avgett följande förklaring:

I enlighet med artikel 31.2 i konventionen tillämpar Finland artikel 31.1 d, om brottet har förövats inom ett område som inte tillhör någon stat, endast om på gä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.