Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Europeisk konvention om utövandet av barns rättigheter

Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i den europeiska konventionen om utövandet av barns rättigheter 29.10.2010/906 (FördrS 12/2011)

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

De bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i den i Strasbourg den 25 januari 1996 ingångna europeiska konventionen om utövandet av barns rättigheter gäller som lag sådana Finland har förbundit sig till dem.

2 §

Om ikraftträdandet av denna lag bestäms genom förordning av republikens president.

Republikens presidents förordning om sättande i kraft av den europeiska konventionen om utövandet av barns rättigheter och om ikraftträdande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser i konventionen som hör till området för lagstiftningen 21.1.2011/63 (FördrS 13/2011)

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat efter föredragning av justitieministern, föreskrivs:

1 §

Den i Strasbourg den 25 januari 1996 ingångna europeiska konventionen om utövandet av barns rättigheter träder i kraft den 1 mars 2011 så som därom har avtalats.

Konventionen har godkänts av riksdagen den 21 september 2010 och av republikens president den 29 oktober 2010. Godkännandeinstrumentet har deponerats hos Europarådets generalsekreterare den 29 november 2010.

2 §

Lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i den europeiska konventionen om utövandet av barns rättigheter (906/2010) träder i kraft den 1 mars 2011.

3 §

I samband med deponerandet av godkännandeinstrumentet avgav Finland följande förklaring:

Som sådana grupper av familjerättsliga mål och ärenden inför en rättslig myndighet som avses i artikel 1...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.