Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Avtal mellan Republiken Finland och Schweiziska edsförbundet om återtagande av personer som vistas olagligt i landet

Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i avtalet med Schweiz om återtagande av personer som vistas olagligt i landet 21.5.2010/439 (FördrS 65/2010)

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

De bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i det i Helsingfors den 30 mars 2009 mellan Republiken Finland och Schweiziska edsförbundet ingångna avtalet om återtagande av personer som vistas olagligt i landet gäller som lag sådana Finland har förbundit sig till dem.

2 §

Om ikraftträdandet av denna lag bestäms genom förordning av republikens president.

Republikens presidents förordning om sättande i kraft av avtalet med Schweiz om återtagande av personer som vistas olagligt i landet och om ikraftträdande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser i avtalet som hör till området för lagstiftningen 11.6.2010/550 (FördrS 66/2010)

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat efter föredragning av migrations- och Europaministern, föreskrivs:

1 §

Avtalet mellan Republiken Finland och Schweiziska edsförbundet om återtagande av personer som vistas olagligt i landet, vilket slöts i Helsingfors den 30 mars 2009, träder i kraft den 2 juli 2010 så som därom har överenskommits.

Avtalet har godkänts av riksdagen den 9 mars 2010 och av republikens president den 21 maj 2010. Noterna om dess godkännande har utväxlats den 2 juni 2010.

2 §

Lagen av den 21 maj 2010 om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i avtalet med Schweiz om återtagande av personer som vistas olagligt i landet (439/2010) träder i kraft den 2 juli 2010.

3 §

De bestämmelser i avtale...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.