Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Ändringar av riksgränsens sträckning som konstaterats vid 2006 års översyn över riksgränsen mellan Finland och Sverige

Republikens presidents förordning om sättande i kraft av de mellan Finland och Sverige vid gränsöversynen 2006 konstaterade ändringarna av riksgränsens sträckning 9.4.2010/256 (SopS 35/2010)

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat på föredragning av utrikesministern, föreskrivs:

1 §

De ändringar av riksgränsens sträckning som konstaterats i de i Helsingfors den 20 mars 2007 undertecknade slutdokumenten av 2006 års översyn över riksgränsen mellan Finland och Sverige, och om vilkas godkännande har överenskommits genom notväxling den 25 mars 2010, träder i kraft den 1 maj 2010 så som därom har överenskommits.

Riksdagen har den 28 november 2007 lämnat sitt samtycke till ändringarna av riksgränsens sträcking och de har godkänts av republikens president den 21 december 2007.

2 §

De till gränsöversynen anknutna dokumenten och kartorna finns till påseende och kan erhållas hos lantmäteriverket, som även lämnar upplysningar om dem på finska och svenska.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 1 maj 2010.

Notväxling

1.

Sveriges ambassadörs not till Finlands utrikesminister

Helsingfors den 3 mars 2010

Herr Minister,

Härmed har jag äran att underrätta Er om att den svenska riksdagen för sin del godkänt ingående av överenskommelse om 2006 års översyn av den svensk-finska riksgränsen, sådan den redovisas i de av vederbörande svenska och finska gränskommissioner upprättade gränsdokumenten.

Den svenska regeringen föreslår att riksgränsens sträckning fastställs i enlighet med det förslag som gränskommissionerna gemensamt har lagt fram som resultat av 2006 års gränsöversyn.

Jag har äran att föreslå att de...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.