Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Nordiskt hälsoberedskapsavtal

Republikens presidents förordning om sättande i kraft av det nordiska hälsoberedskapsavtalet 6.2.2004/82 (FördrS 8/2004)

I enlighet med republikens presidents beslut, tillkommet på föredragning av social- och hälsovårdsministern, föreskrivs:

1 §

Det i Svolvaer den 14 juni 2002 ingångna nordiska hälsoberedskapsavtalet, som republikens president godkänt den 24 januari 2003 och om vars godkännande meddelats till Danmarks utrikesministeriet den 4 februari 2003, träder i kraft den 16 februari 2004 såsom därom har överenskommits.

2 §

Bestämmelserna i avtalet är i kraft som förordning.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 16 februari 2004.

Nordiskt hälsoberedskapsavtal

Regeringarna i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige,

som är överens om nödvändigheten av ett samarbete mellan hälso- och sjukvårdsmyndigheterna i de avtalsslutande staterna för att öka de nordiska ländernas förmåga till att hantera kriser och katastrofer, såsom naturkatastrofer och händelser (olyckor och terrorhandlingar) med bl.a. radioaktiv strålning, biologiska och kemiska ämnen,

som önskar försäkra sig om en effektiv assistans då ett nordiskt land drabbas av en kris eller en katastrof och assistansen inte omfattas av andra nordiska multilaterala och bilaterala överenskommelser som t. ex. avtalet mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige om samarbete över territorialgränserna för att förhindra eller begränsa skada på människa, egendom eller miljö vid olyckshändelser av den 20 januari 1989 (“Nordiskt räddningstjänstavtal”).

som önskar ett ramavtal som kan verka för ett samarbete om konkreta beredskapsförberedelser,

som ytterligare främjar ett bättre samarbete inom området,

och har enats om att ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.