Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Överenskommelsen med Estland om förfarandet vid ändring av territorialvattengränserna i Finska viken

Förordning om ikraftträdande av överenskommelsen med Estland om förfarandet vid ändring av territorialvattengränserna i Finska viken 17.7.1995/984 (FördrS 40/1995)

På föredragning av utrikesministern stadgas:

1 §

Den i Helsingfors den 4 maj 1994 ingångna överenskommelsen mellan Finland och Estland om förfarandet vid ändring av territorialvattengränserna i Finska viken, i vilken vissa bestämmelser godkänts av riksdagen den 3 februari 1995 och vilken republikens president godkänt den 3 mars 1995 och beträffande m vilken noterna om dess godkännande utväxlats den 30 juni 1995, träder i kraft den 30 juli 1995 så som därom avtalats.

2 §

Denna förordning träder i kraft den 30 juli 1995.

Överenskommelsen med Estland om förfarandet vid ändring av territorialvattengränserna i Finska viken

Notväxling

1. Estlands ambassad i Helsingfors till Finlands utrikesministerium

Estlands ambassad i Helsingfors hälsar högaktningsfullt Finlands utrikesministerium och har äran meddela att Republiken Estland har för avsikt att fastställa bredden av landets territorialhav till 12 sjömil räknat från den 9 april 1993. På Finska viken kommer det estniska territorialhavets yttre gräns härvid att sträcka sig ända fram till mittlinjen på vissa ställen. Om även Finland utvidgar sitt eget territorialhav till 12 sjömil, stängs den internationella farleden i Finska viken helt. I syfte att upprätthålla fri genomfart på Finska viken är Republiken Estland redo att begränsa territorialhavets bredd i Finska viken så att det inte sträcker sig närmare än 3 sjömil från mittlinjen.

Detta förutsätter att också Finland för sin del är redo att begränsa bred...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.