Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Avtal om ett internationellt energiprogram

Lag om godkännande av vissa bestämmelser i avtalet om ett internationellt energiprogram och om tillämpningen av avtalet 13.12.1991/1682 (FördrS 114/1991)

I enlighet med riksdagens beslut, tillkommet på det sätt som 67 § och 69 § 1 mom. riksdagsordningen föreskriver, stadgas:

1 §

Bestämmelserna i det i Paris den 18 november 1974 ingångna avtalet om ett internationellt energiprogram är, för så vitt de hör till området för lagstiftningen, i kraft så som därom har överenskommits.

2 §

Statsrådet kan genom förordning ges rätt att utöva de befogenheter som stadgas i 6–8 §, om detta påkallas av en oljetilldelningsförpliktelse enligt artiklarna 13–15 eller artikel 17, eller en förpliktelse att vidta konsumtionsbegränsande åtgärder enligt artiklarna 13–15, och förpliktelserna fastställts enligt artiklarna 19 och 20 i avtalet.

I förordningen skall de befogenheter nämnas som statsrådet får utöva och deras regionala tillämpningsområde, om de inte kan användas i hela landet.

En sådan förordning ges för viss tid, högst tre månader, och den skall genast föreläggas riksdagen. Om förordningen inte har förelagts riksdagen inom en vecka efter att den har givits, förfaller den. Förordningen skall upphävas om riksdagen så beslutar.

Om det för uppfyllandet av oljetilldelningsförpliktelsen eller förpliktelsen att vidta konsumtionsbegränsande åtgärder är nödvändigt att genom förordning ge statsrådet rätt att också framgent utöva de befogenheter som avses i 1 mom. skall en sådan förordning ges för viss tid, dock högst ett år i sänder. Förordningen skall genast föreläggas riksdagen. Riksdagen skall besluta om förordningen får förbli i kraft s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.