Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Avtal om räddningstjänstsamarbete inom gränsområdet mellan Finland och Norge

Förordning om bringande i kraft av avtalet med Norge om räddningstjänstsamarbete inom gränsområdet mellan Finland och Norge 11.2.1986/133 (FördrS 17/1986)

På föredragning av utrikesministern stadgas:

1 §

Det i Helsingfors den 16 januari 1986 mellan Finland och Norge ingångna avtalet om räddningstjänstsamarbete inom gränsområdet mellan Finland och Norge, vilket republikens president godkänt den 11 februari 1986, träder i kraft den 13 mars 1986 så som därom överenskommits.

2 §

Denna förordning träder i kraft den 13 mars 1986.

Avtal om räddningstjänstsamarbete inom gränsområdet mellan Finland och Norge

Regeringarna i Finland och Norge, som strävar efter att förbättra räddningstjänsten inom gränsområdet mellan de två staterna, har kommit överens om följande:

Artikel 1

Om en person i Finland eller Norge har råkat eller misstänks ha råkat i en nödsituation inom gränsområdet mellan de två staterna, kan efterspanings- och räddningsaktionen vid behov och i enlighet med bestämmelserna i detta avtal utsträckas till den andra statens territorium sedan detta anmälts. Anmälan görs i Finland av länsman och i Norge av polismästare till motsvarande myndighet i den andra staten.

Efterspanings- och räddningsaktioner skall i regel genomföras med egna resurser. Om personal eller annat bistånd från den andra staten behövs för dylika aktioner, kan vederbörande myndighet begära sådant bistånd av den andra statens myndighet. Vederbörande myndighet i den stat, i vilken en efterspanings- och räddningsaktion pågår, kan när som helst meddela att den övertar ledningen av aktionen, om det efter omständigheterna anses ändamålsenligt.

För dylika aktioner kan till den and...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.