Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Överenskommelse mellan Finland och Norge angående en finsk-norsk gränsvattendragskommission

Förordning om bringande i kraft av överenskommelsen med Norge angående en finsk-norsk gränsvattendragskommission 29.4.1981/292 (FördrS 32/1981)

På föredragning av ministern för utrikesärendena stadgas:

1 §

Den i Helsingfors den 5 november 1980 mellan Finland och Norge ingångna överenskommelsen angående en finsk-norsk gränsvattendragskommission, vilken godkänts av republikens president den 5 december 1980 och beträffande vilken noterna om dess godkännande utväxlats den 1 april 1981, träder i kraft den 1 maj 1981 såsom därom avtalats.

2 § (5.6.1987/534)

De administrativa uppgifter som överenskommelsens verkställighet förutsätter handhas av jordoch skogsbruksministeriet.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 1 maj 1981.

Helsingfors den 29 april 1981

Överenskommelse mellan Finland och Norge angående en finsk-norsk gränsvattendragskommission

Finlands regering och Norges regering, har i syfte att bevara de unika naturförhållandena vid gränsvattendragen och i deras omgivning samt i syfte att trygga de båda fördragsslutande parternas och i synnerhet gränsbefolkningens intressen ifrågor rörande nyttjandet av gränsvattendragen,

ingått följande överenskommelse:

Artikel 1

De fördragsslutande partema tillsätter en gemensam gränsvattendragskommission, vars uppgifter är att verka som ett samarbetsoch kontaktorgan mellan Finlands och Norges regeringar ifrågor rörande gränsvattendrag. I detta syfte har gränsvattendragskommissionen som uppgift att göra framställningar och ta initiativ samt att avge utlåtanden i ärenden som rör skötseln av gränsvattendragen me...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.