Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Internationell konvention om medborgerliga och politiska rättigheter

Lag om godkännande av vissa bestämmelser i internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter 23.6.1975/107 v. 1976 (FördrS 7/1976)

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

Bestämmelserna i den av Förenta Nationernas generalförsamling den 16 december 1966 godkända internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter är, försåvitt de hör till lagstiftningens område, i kraft såsom därom överenskommits.

Förordning om bringande i kraft av internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter och av det därtill fogade fakultativa protokollet 30.1.1976/108 (FördrS 8/1976)

På föredragning av ministern för utrikesärendena stadgas:

1 §

Den av Förenta Nationernas generalförsamling den 16 december 1966 godkända internationella konventionen om medborgerliga och politiska rätttigheter, vari vissa bestämmelser godkänts genom lag av den 23 juni 1975, och det därtill fogade fakultativa protokollet, vars bestämmelser riksdagen har godkänt till de delar som kräver riksdagens samtycke, vilken konvention och vilket protokoll republikens president ratificerat den 23 juni 1975 samt beträffande vilka ratifikationsinstrumentet deponerats hos Förenta Nationernas generalsekreterare, träder i kraft den 23 mars 1976 såsom därom avtalats, med beaktande likväl i fråga om konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter av de förbehåll som nämnes i 2 §.

2 § (FördrS 31/1990)

Finland har gjort följande förbehåll i fråga om den internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter:

1) Med hänvisning till artikel 10 stycke 2 punkt b och stycke 3 i konventionen medd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.