Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Internationell konvention om avskaffandet av alla former av rasdiskriminering

Förordning om bringande i kraft av den internationella konventionen om avskaffande av alla former av rasdiskriminering 5.8.1970/544 (FördrS 37/1970)

1 §

Sedan de bestämmelser i den i New York den 21 december 1965 avslutade konventionen om avskaffande av alla former av rasdiskriminering, som kräver riksdagens samtycke, den 16 juni 1970 godkänts av riksdagen, konventionen ratificerats av republikens president och ratifikationsinstrumentet den 14 juli 1970 deponerats hos Förenta Nationernas generalsekreterare, stadgas på föredragning av ministern för utrikesärendena, att nämnda konvention för Finlands del är i kraft såsom därom överenskommits.

2 § (FördrS 81/1994)

Finland har lämnat följande förklaring, vilken har deponerats hos Förenta Nationernas generalsekreterare den 16 november 1994: I enlighet med artikel 14 i den internationella konventionen av den 21 december 1965 om avskaffandet av alla former av rasdiskriminering meddelar Finlands regering att Finland erkänner behörigheten hos kommittén för avskaffandet av rasdiskriminering att ta emot och pröva framställningar från sådana enskilda personer eller grupper av enskilda inom Finlands jurisdiktionsområde, som påstår sig ha genom Finland blivit utsatta för kränkning av någon av de i den nämnda konventionen angivna rättigheterna. Kommittén skall inte pröva en framställning från en enskild eller en grupp av enskilda, om den inte utrönt att samma ärende inte är eller har varit föremål för internationell undersökning eller reglering i annan form.

Ikraftträdelsestadganden:

4.11.1994/949 (FördrS 81/1994):

Denna förordning träder i kraft den 16 november 1994.

Internationell konventio...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.