Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Direkt till fördraget

Ofullständiga sökkriterier

Konvention angående internationell civil luftfart

Förordning om bringande i kraft av konventionen angående internationell civil luftfart 22.4.1949/331 (FördrS 11/1949)

Sedan Riksdagen den 11 mars 1949 givit sitt samtycke till Finlands anslutning till den i Chicago den 7 december 1944 undertecknade konventionen angående internationell civil luftfart och Finlands anslutningsurkund den 30 mars 1949 deponerats i Amerikas Förenta Staters regeringsarkiv, stadgas på föredragning av ministern för utrikesärendena att sagda konvention skall träda i kraft såsom därom är överenskommet.

Konvention angående internationell civil luftfart

Inledning

Enär den kommande utvecklingen av internationell civil luftfart i hög grad kan bidraga till skapande och upprätthållande av vänskap och förståelse mellan nationer och folk, under det att ett missbruk därav kan bliva ett hot mot den allmänna säkerheten, samt

enär det är önskvärt att undvika motsättningar och att främja det samarbete mellan nationer och folk, varav världsfreden beror,

hava undertecknade regeringar — efter att hava överenskommit om vissa principer och åtgärder för en säker och välordnad utveckling av den internationella civila luftfarten samt för att internationell lufttrafik må kunna anordnas under lika förutsättningar och bedrivas pålitligt och ekonomiskt — avslutat följande konvention.

Del I

Luftfart

Kapitel I

Konventionens allmänna principer och tillämpning

Artikel 1

Höghetsrätt

De fördragsslutande staterna erkänna, att varj...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.