Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Työntekijöiden edustus työaikapankista sovittaessa

Palmgren, Pauliina

Opinnäytetyöt 1.9.2021, Gradut ja muut tutkielmat

Tiivistelmä

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten työntekijöiden edustus on järjestettävä työaikapankista sovittaessa. Lakiin perustuvasta työaikapankista voivat sopia työnantaja ja luottamusmies tai jos sellaista ei ole valittu, luottamusvaltuutettu, muu työntekijöiden edustaja, henkilöstö taikka henkilöstöryhmä yhdessä.

Tutkielman tavoitteen kannalta ratkaisevaa on selvittää luottamusmieheen ja luottamusvaltuutettuun liittyviä seikkoja, sillä kyseisten toimijoiden voidaan lähtökohtaisesti katsoa edustavan työntekijöitä. Sen sijaan esimerkiksi henkilöstön ja henkilöstöryhmän edustukselliset asiat eivät vaadi tarkempaa arviointia työaikapankkiin liittyen, sillä yleisesti on katsottu, että näiden toimijoiden tekemä työaikapankkisopimus vaatii kaikkien osallisten hyväksynnän.

Tutkielman tavoitetta parhaiten palveleva metodi on lainopillinen, sillä tarpeen on systematisoida ja tulkita työaikalain 4 luvun 14 §:n sisältöä suhteessa työaikalain 8 luvun 34 §:n sisältöön. Ensiksi mainittu säännös ilmentää lakiin perustuvaa työaikapankkia, jälkimmäinen säännös työehtosopimukseen perustuvaa työaikapankkia. Lisäksi tutkielmassa on laajasti hyödynnetty yleissitovia työehtosopimuksia, sillä luottamusmiesjärjestelmämme perustuu pitkälti työehtosopimusjärjestelmään.

Tutkielman keskeinen johtopäätös on, että työaikapankkiin liittyvien edustuksellisten asioiden arviointiin vaikuttaa se, sovelletaanko työpaikalla lakiin perustuvaa työaikapankkia vai työehtosopimukseen perustuvaa työaikapankkia. Lakiin perustuvan työaikapankin kohdalla tutkielmassa katsotaan, että sanonta ”edustajan katsotaan edustavan”, tarkoittaa lainsäätäjän mahdollistamaa luottamusmiehen laajaa edustusoikeutta. Työehtosopimukseen perustuvan työaikapankin kohdalla katsotaan, että merkitystä on puolestaan sillä, tuleeko työaikapankkisopimuksesta työehtosopimuksen tarkoittama paikallinen sopimus.

Toinen johtopäätös on, että luottamusmiehen ja luottamusvaltuutetun edustusoikeuden laajuus ei ole kaavamaisesti kuvattavissa, vaan edustusoikeuden laajuutta on arvioitava aina tapauskohtaisesti, osana isompaa kokonaisuutta.
(Edilex-toimitus)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.