Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Myyjän virhevastuun rajoittaminen yksityishenkilöiden välisessä asuinkiinteistön kaupassa

Lapinkero, Riina

Opinnäytetyöt, Gradut ja muut tutkielmat
Alkuperäinen julkaisupäivä: 6.2.2017

Tiivistelmä

Tutkielmassa selvitetään myyjän keinoja rajoittaa virhevastuutaan yksityishenkilöiden välisessä asuinkiinteistön kaupassa. Keinoina tarkastellaan kuntotarkastusta, vastuunrajoitusehtoja
ja muita kauppaehtoja sekä vakuutuksia. Virheenä tarkastellaan erityisesti kosteus- ja homevauriota laatu- ja salaisena virheenä (MK 2:17).

Tutkielmassa selvitetään laatu- ja salaisen virheen käsitteitä sekä perehdytään myyjän selonotto- ja tiedonantovelvollisuuteen. Mikäli myyjä haluaa varmistua edellä mainittujen velvollisuuksiensa täyttämisestä, hän voi teettää kiinteistössä kuntotarkastuksen. Kun kiinteistön kunto on selvillä, tarkastuksesta tehdyn raportin avulla kauppasopimukseen voidaan lisätä tarpeellisia sopimusehtoja, kuten virheen seuraamuksia koskevia ehtoja tai erilaisia myyjän vastuuta rajoittavia ehtoja. Vastuunrajoitusehtojen tulee olla riittävästi yksilöityjä, jotta ne sitovat ostajaa. Ehdoilla on kuitenkin vain rajallinen vaikutus myyjän vastuuseen salaisista virheistä. (Edilex-toimitus)

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.