Käyttöohjeet

Laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset

Tavallinen tietokone nykyaikaisella selaimella oletusasetuksilla kelpaa yleensä Edilexin käyttöön. Alla tarkemmat vaatimukset:

• Internet-yhteys.
  • Tietokoneen näytön näyttöalue vähintään 800x600 kuvapistettä, suositus vähintään 1024x768 kuvapistettä.
  • Internet-selaimena esimerkiksi Mozilla Firefox tai Internet Explorer, niiden uusin versio.
  • Internet-selaimessa JavaScript-tuki päällä ja evästeet (cookiet) hyväksyttynä.
  • PDF-tiedostojen katseluun esimerkiksi Adobe Reader -ohjelma.

Tekstin tulostaminen ja kopiointi

Osa sivuista sisältää sivun oikeassa yläkulmassa erityisen tulostuspainikkeen, jolla on helppo tulostaa ainoastaan sivun varsinainen sisältöosa. Jos tulostuspainiketta ei sivulle ole, tulostetaan teksti selainohjelman normaalilla tulostustoiminnolla. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei suotta tulosta käyttöliittymän yläosaa ja vasemmalla näkyvää navigointia. Selainohjelman tulostusdialogista voi yleensä valita tulostettavaksi vain valitun kehyksen.

Tekstiä voidaan kopioida esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmaan maalaamalla hiirellä haluttu tekstikohta ja kopioimalla se selainohjelman normaalilla kopiointitoiminnolla. Teksti on tämän jälkeen liitettävissä tekstinkäsittelyohjelmaan. Kopiointiin liittyvät rajoitukset on selostettu käyttöehdoissa.

Linkitys Edilexin aineistoihin

Hyvän tavan mukainen linkitys Edilexin aineistoihin on sallittua. Rajoitukset on mainittu käyttöehdoissa. Esimerkiksi organisaation intranettiin voi tehdä linkkikokoelman, joka sisältää linkkejä Edilexissä olevaan aineistoon. Edilexin sivujen osoitteet ovat staattisia, eli oikea linkitysosoite näkyy normaalisti selaimen osoiterivillä. Joskus osoitteen lopussa on kysymysmerkki ja sen jäljessä muita merkkejä. Ne voi jättää linkitysosoitteesta pois.

Neuvonta

Edilexin asiakaspalvelu ja toimitus neuvovat sähköpostitse ja puhelimitse Edilexin tilaamiseen ja käyttöön liittyvissä kysymyksissä.