Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Yrityssaneerauslain kehittäminen: Työryhmän loppumietintö : Lausuntotiivistelmä

Oikeusministeriön julkaisuja, Mietintöjä ja lausuntoja 2022:33

Ministeriöiden julkaisut 27.10.2022
Alkuperäinen julkaisupäivä: 15.9.2022

Tiivistelmä

Oikeusministeriö asetti 29.1.2020 työryhmän, jonka tehtävänä oli valmistella EU:n maksukyvyttömyysdirektiivin edellyttämät ja hallitusohjelman tavoitteita toteuttavat muutokset yrityksen saneerausta koskevaan lainsäädäntöön. Erityiseksi tavoitteeksi asetettiin edistää yritysten mahdollisuutta päästä riittävän varhaisessa vaiheessa joutuisaan ja kustannuksiltaan kohtuulliseen saneerausmenettelyyn.

Työryhmä luovutti yrityssaneerauslain kansallisia muutostarpeita koskevan loppumietintönsä oikeusministeriölle 23.3.2022 (Oikeusministeriön julkaisuja, Mietintöjä ja lausuntoja 2022:18). Mietinnössä ehdotetaan useita toimenpiteitä saneerausmenettelyn sujuvoittamiseksi ja yksinkertaistamiseksi, velallisen saneerausmahdollisuuksien parantamiseksi ja eräiden käytännössä ilmenneiden epäkohtien korjaamiseksi.

Oikeusministeriö pyysi mietinnöstä lausuntoa yhteensä 54 eri viranomaiselta, järjestöltä ja asiantuntijalta. Pyydettyjä lausuntoja saapui yhteensä 34. Tässä lausuntotiivistelmässä selostetaan työryhmän mietinnöstä annettuja lausuntoja.

Lausuntopalaute on pääosin erittäin myönteistä. Uudistustyön tavoitteita pidettiin tärkeinä ja tavoitteiden toteuttamiseksi ehdotettuja toimenpiteitä pääosin oikeansuuntaisina ja perusteellisesti valmisteltuina.

Katso myös Yrityssaneerauslain kehittäminen: Työryhmän loppumietintö https://www.edilex.fi/ministerioiden_julkaisut/26588

    Lisätiedot
  • Oikeusministeriö

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.