Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Rajat ylittäviä yritysjärjestelyjä koskevan yhtiöoikeudellisen direktiivin täytäntöönpano – työryhmän mietintö: Lausuntotiivistelmä

Oikeusministeriön julkaisuja, Mietintöjä ja lausuntoja 2022:32

Ministeriöiden julkaisut 25.8.2022
Alkuperäinen julkaisupäivä: 24.8.2022

Tiivistelmä

Lausunnonantajat pitävät mietinnön mukaista direktiivin täytäntöönpanoa pääosin onnistuneena. Valtaosa työryhmän ehdotuksista hyväksytään sellaisinaan. Myös viranomaisen ennakolliseen valvontaan ja osakkeenomistajien oikeuteen vaatia ylimääräistä rahavastiketta suhtaudutaan pääosin myönteisesti, mutta niitä koskien esitetään myös varauksellisia näkökantoja. Kotipaikan siirron sääntely erillisenä järjestelynä katsotaan selkeyttävän nykytilannetta.

Lausunnonantajat keskittyvät palautteessaan mietinnön ehdotuksiin, jotka edellyttävät vielä kehittämistä. Lausunnonantajat katsovat viranomaisen suorittaman ennakollisen valvontamenettelyn olevan tulkinnanvarainen, hankalasti ennakoitava ja järjestelyä hidastava, minkä vuoksi merkittävä määrä lausunnonantajia ehdottaa lainsäädäntöön valvontamenettelyä koskevia tarkennuksia. Viranomaisen toimivallan ja väärinkäyttö- tai petostarkoituksen tarkemman määrittämisen uskotaan tekevän ehdotetusta valvontamenettelystä selkeämmän ja ennakoitavamman. Tietyt lausunnonantajat katsovat myös, että direktiivin mukanaan tuomia työntekijöitä koskevia työnantajavelvoitteita tulisi vahvistaa hallituksen esityksessä. Lausunnoissa tuodaan esiin myös muutamia muita huomioita ja kehitysehdotuksia sekä esitetään muuta lainsäädäntöä koskevia muutostarpeita.

    Lisätiedot
  • Oikeusministeriö

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.