Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Ehdotus saatavien perinnästä annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta: Työryhmän välimietintö

Oikeusministeriön julkaisuja, Mietintöjä ja lausuntoja 2021:11

Ministeriöiden julkaisut 8.4.2021
Alkuperäinen julkaisupäivä: 16.3.2021

Tiivistelmä

Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki saatavien perinnästä annetun lain (513/1999) väliaikaisesta muuttamisesta covid-19-epidemian yrityksille aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Laki vastaisi pääosin sisällöltään aiempaa saatavien perinnästä annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta annettua lakia (1069/2020). Lisäksi esityksessä ehdotetaan yksittäistä muutosta luottotietolakiin (527/2007).

Esityksen keskeisenä tavoitteena on voimassa olevan väliaikaisen lain voimassaoloa jatkamalla estää se, että koronavirustilanteen vuoksi maksuvaikeuksiin joutuneiden yritysten taloudellinen ahdinko syvenee korkeiden perintäkulujen vuoksi. Tavoitteena on lisäksi rajoittaa tratan käyttöä yrityssaatavien perinnässä maksuhäiriömerkinnöistä yritysten toiminnalle aiheutuvien haittojen vuoksi. Tavoitteena tratan protestointiajan pidentämisellä on helpottaa yritysten tilannetta antamalle niille enemmän maksuaikaa tratan vastaanottamisen jälkeen.

Ottaen huomioon erityisesti epidemiatilanteen pahentuminen ja sen vuoksi käyttöönotettavien tiukempien rajoitusten vaikutukset moniin yrityksiin sekä normaalitilanteeseen paluun hidastuminen rokotusaikataulun viivästymisen vuoksi, on perusteltua, että väliaikaisen sääntelyn voimassaoloa jatketaan ja että tratan protestointiaikaa pidennetään väliaikaisesti.

    Lisätiedot
  • Oikeusministeriö

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.