Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Katkeamaton lääkehoito: Työryhmämuistio toimintamalleista sairaalassa

Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja ja muistioita 2020:23

Ministeriöiden julkaisut 10.7.2020
Alkuperäinen julkaisupäivä: 10.6.2020

Tiivistelmä

Katkeamaton lääkehoitoprosessi on terveydenhuollon prosessi, jossa varmistetaan asiakkaan / potilaan lääkehoidon tietojen oikea ja riittävä kirjaaminen ja siirtyminen minimoiden manuaalisiin työvaiheisiin ja tiedon siirtymiseen liittyvät riskit. Potilaan lääkehoito on katkeamatonta, kun lääkehoito on kokonaisuutena koordinoitua ja lääkehoitoa koskevat tiedot ovat kaikkien potilaan lääkehoitoa toteuttavien henkilöiden ja potilaan käytettävissä organisaatioista tai käytettävissä olevista tietojärjestelmistä riippumatta.

Katkeamattomassa lääkehoitoprosessissa automaatio, älykkäät tekniset ratkaisut ja päätöksenteon tukijärjestelmät auttavat terveydenhuollon ammattilaisia varmistamaan vaikuttava, turvallinen, laadukas ja taloudellinen lääkehoito. 

Tässä selvityksessä määritellään kansallisella tasolla katkeamattoman lääkehoitoprosessin vaiheet, sisältö ja termit ja sitä tukevat tiedonvaihto. Lisäksi esitetään katkeamattoman lääkehoitoprosessin näkökulmasta keskeisiä lainsäädännön, toiminnan, tiedonhallinnan tai muita lääkehoitoprosessin esteitä ja toimenpidesuosituksia kehitystyön edistämiseksi.

Katkeamattoman lääkehoitoprosessin saavuttaminen tarkoittaa mm. kansallisesti yhteisten tietorakenteiden ja tiedon välittämisen kehittämistä. Jatkossa tulisi luoda kansallinen foorumi edistämään katkeamattoman lääkehoitoprosessin toteutumista.

Aihealueet
    Lisätiedot
  • Sosiaali- ja terveysministeriö

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.