Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Miten valmistautua EU:n tietosuoja-asetukseen?

Talus, Anu – Autio, Elina – Hänninen, Anna – Pihamaa, Heljä-Tuulia – Kantonen, Silja, Oikeusministeriön selvityksiä ja ohjeita 4/2017

Ministeriöiden julkaisut 1.3.2017
Alkuperäinen julkaisupäivä: 17.2.2017

Tiivistelmä

Yleinen tietosuoja-asetus on tullut voimaan 24.5.2016 ja sen soveltaminen alkaa 25.5.2018. Henkilötietojen käsittelyn tulee olla yleisen tietosuoja-asetuksen mukaista toukokuussa 2018. Tällä hetkellä sovellettavan henkilötietolain pääperiaatteet säilyvät yleisessä tietosuoja-asetuksessa. Yleisessä tietosuoja-asetuksessa on kuitenkin myös uusia velvoitteita rekisterinpitäjälle ja oikeuksia rekisteröidylle. Tällainen on esimerkiksi rekisteröidyn oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen.

Oppaassa ”Miten valmistua EU:n tietosuoja-asetukseen” annetaan ohjeita ja neuvoja siitä, miten henkilötietoja tulee käsitellä yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Oppaassa kerrotaan muun muassa henkilötietojen käsittelyn arvioinnista ja oikeusperusteista, tietosuojaperiaatteiden toteuttamisesta sekä tietoturvaloukkauksiin valmistautumisesta.

Opas on suunnattu pääasiassa rekisterinpitäjille, mutta myös henkilötietojen käsittelijä voi tukeutua oppaaseen soveltuvilta osin.

Tietosuojavaltuutetun toimisto ja oikeusministeriö ovat kirjoittaneet oppaan yhteistyössä

Aihealueet
    Lisätiedot
  • Oikeusministeriö
Lähdeviittaus

Oikeusministeriö ja tietosuojavaltuutetun toimisto

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.