Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om fastighetsförrättningsavgift 12.4.1995/558

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

För fastighetsförrättningar och för andra åtgärder enligt fastighetsbildningslagen (554/95) uppbärs fastighetsförrättningsavgift enligt denna lag.

Avgift uppbärs enligt denna lag även för förrättningar och uppdrag som avses i annan lagstiftning, om de är jämförbara med en förrättning eller ett uppdrag enligt fastighetsbildningslagen och är sådana att fastighetsbildningsmyndigheten skall utföra dem på begäran, såvida inte i fråga om någon förrättning eller något uppdrag stadgas eller bestäms särskilt om avgiften.

Vad som nedan stadgas om den fastighetsförrättningsavgift som skall uppbäras för en fastighetsförrättning gäller i tillämpliga delar även fastighetsförrättningsavgifter som uppbärs för andra i 1 och 2 mom. avsedda åtgärder och uppdrag. (22.11.1996/878)

2 § (13.12.2013/905)

Fastighetsförrättningsavgiften uppbärs till staten i de fall då fastighetsförrättningen har verkställts av en tjänsteman vid Lantmäteriverket. För en fastighetsförrättning som har verkställts av kommunens tjänsteman uppbärs fastighetsförrättningsavgiften till kommunen.

3 § (31.1.2014/74)

Fastighetsförrättningsavgiften ska till sin storlek motsvara de totala kostnader som fastighetsförrättningen orsakar staten eller kommunen (självkostnadsvärde). För förrättningar av samma slag kan fastställas en avgift av samma storlek även i sådana fall där de totala kostnaderna för enskilda förrättningar avviker från varandra.

Fastighetsförrättningsavgiften fastställs som arbetsersättning eller förrättningsersättning. Fastighetsförrättningsavgiften innefattar dessuto...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.