Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Tobakslag (upphävd) 13.8.1976/693

Rubriken har ändrats genom L 698/2010.

Denna lag har upphävts genom L 29.6.2016/549, som gäller fr.o.m. 15.8.2016.

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 kap

Allmänna stadganden

1 § (20.8.2010/698)

I denna lag föreskrivs det om åtgärder för att förebygga att någon börjar använda tobaksprodukter, främja att människor slutar använda sådana produkter och skydda befolkningen mot att utsättas för tobaksrök.

Syftet med lagen är att användningen av tobaksprodukter, som innehåller för människor giftiga ämnen och orsakar beroende, ska upphöra.

2 kap

Tillämpningsområde

2 § (23.10.1992/953)

I denna lag avses med

1) tobak njutningsmedel, som är tillverkat av eller innehåller blad, stjälkar eller stammar av tobaksväxter (nicotiana),

2) tobakssurrogat njutningsmedel, som till användningssättet motsvarar tobak, men som inte innehåller tobak,

3) tobaksprodukter produkter som helt eller delvis är tillverkade av tobak, genetiskt modifierad eller ej, och som är avsedda att rökas, snusas, sugas på eller tuggas, (14.6.2002/498)

3 a) tobak för användning i munnen alla sådana produkter för användning i munnen, utom produkter avsedda att rökas eller tuggas, som helt eller delvis är tillverkade av tobak, i pulver- eller partikelform eller i någon kombination av dessa former, särskilt i portionspåsar eller porösa påsar, eller i en form som påminner om ett livsmedel, (14.6.2002/498)

3 b) cigarett en tobaksrulle som är avsedd att rökas och som är färdigt rullad i papper eller är placerad eller avsedd att placeras i ett hylsformigt hölje tillverkat av annat material, samt som inte kan anses vara en cigarr eller en cigarill, (19.12.2008/984)

3 c) cigarr en av naturlig tobak tillverkad tobaksrulle som är avsedd...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.