Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om skydd i arbete. (upphävd) 28.6.1958/299

Denna lag har upphävts genom L 23.8.2002/738, som gäller fr.o.m. 1.1.2003. De beslut och förordningar som utfärdats med stöd av 47 § i den lag som upphävs förblir i kraft tills de upphävs särskilt.

I enlighet med Riksdagens beslut stadgas:

Lagens tillämpningsområde.

1 §

Denna lag skall med nedan nämnda inskränkningar tillämpas på arbete, som arbetstagare på grund av avtal mot vederlag utför för arbetsgivare under dennes ledning och uppsikt. Såsom vederlag anses varje förmån, som har ekonomiskt värde.

Denna lag tillämpas även

1) med nedan nämnda undantag på arbete som utförs på grundval av tjänsteförhållande och därmed jämförbart offentligrättsligt anställningsförhållande;

2) på elevers arbetspraktik och övningsarbete i skolor eller anstalter eller vid undervisningskurser samt på arbete som utförs av dem som arbetskraftsmyndigheten i enlighet med sysselsättningslagen (275/87) och med stöd av den utfärdade stadganden har anvisat till träning för arbetslivet eller arbetsprövning eller arbetsträning; (2.3.1990/223)

3) på arbete som utförs av den som förvaras eller vårdas i straff- eller vårdanstalt eller därmed jämförlig inrättning eller på sjukhus.

(16.1.1987/27)

I fråga om skeppsarbete iakttas 11 och 24 §§ endast i tillämpliga delar. Angående hushållsarbete i arbetsgivarens hem är stadgat särskilt. (16.1.1987/27)

2 § (16.1.1987/27)

Genom förordning stadgas om tillämpningen av denna lag på arbete som

1) en vid försvarsmakten eller gränsbevakningsväsendet anställd eller en värnpliktig utför på order av försvarsmakten eller gränsbevakningsväsendet eller i tjänsten; (12.2.1988/167)

2) i arbets- eller tjänsteförhållande eller därmed jämförbart offentligrättsligt...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.