Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Vertaisarvioitu

#MeToo-liike ja yritysten oikeudellinen riskienhallinta – Miten yhdysvaltalaisten yritysten käyttämät vastuunrajoitusinstrumentit toimisivat oikeudellisina siirrännäisinä Pohjoismaissa?

Pönkä, Ville

Lakimies 5/2019 s. 608–832
7.10.2019
Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Tämän artikkelin tarkoituksena on selvittää, mitä mainitut vastuunrajoitusinstrumentit todella ovat, ja erityisesti, miten ne liittyvät #MeToo-liikkeeseen ja muihin ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Tämän jälkeen arvioidaan, miten kyseiset mekanismit toimisivat oikeudellisina siirrännäisinä Pohjoismaissa, erityisesti Suomessa. Päämääränä on valottaa #MeToo-liikkeen vaikutusta yritysten oi- keudelliseen riskienhallintaan ja pohtia, olisiko Yhdysvalloissa – vähintäänkin kohtalaisen – vakiintuneesti käytettyjä instrumentteja mahdollista istuttaa poh- joismaiseen oikeusjärjestelmään. Artikkelin näkökulma on näin ollen sääntelyte- oreettinen ja oikeusvertaileva, minkä lisäksi se pyrkii osallistumaan oikeudellisia siirrännäisiä (tai ”transplantteja”) koskevaan keskusteluun.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.