Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 8.12.2021. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä tiistaina 7.12.2021 klo 21.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä 8.12.2021 n. klo 02.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Suppea tulkinta korkeimman hallinto-oikeuden oikeuskäytännössä

Kulla, Heikki

Lakimies 2/2015 s. 151–169
22.4.2015
Referee-artikkeli

Tiivistelmä

Valtiovallan kolmijako ja oikeusvarmuus edellyttävät, että lainsäädännön normit sitovat hallintoviranomaisia ja tuomioistuimia. Oikeussääntöjen sisällön selvittäminen vaatii tulkintaa, ja siten sääntöjen soveltajilla pitää olla mahdollisuus laintulkintaan. Kirjoituksen aihe on suppea tulkinta korkeimman hallinto-oikeuden oikeuskäytännössä. Tarkastelun taustana käytetään oikeuskirjallisuudesta ilmenevää yleistä laintulkintaoppia, joka on oikeudellisen metodiopin osa. Suppea tulkinta pyritään ensin opillisesti tarkentamaan ja sitten oikeustapausten valossa suhteuttamaan muihin tulkintamenetelmiin. Kirjoituksessa kiinnitetään huomiota myös tulkintamenetelmien käyttöyhteyksiin sekä käytön johdonmukaisuuteen ja erityispiirteisiin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.