Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Kirja-arvostelu teoksesta Muukkonen, Matti: Yhdistysoikeuden perusteet sekä sama: Yhdistymisvapaus ja yhdistysoikeuden järjestelmä.

Halila, Heikki

Lakimies 3/2013 s. 519–528
31.5.2013
Kirja-arvostelu

Tiivistelmä

Kirjoitus sisältää kirja-arvostelut kahdesta Matti Muukkosen teoksesta – Yhdistysoikeuden perusteet -oppikirjasta ja Muukkosen väitöskirjasta – jotka muodostavat yhdessä oman kokonaisuuden ja joihin Muukkonen on suositellut tutustumaan rinnakkain. Muukkosen väitöskirjatutkimus perustuu oikeustieteelliseen traditioon sisältäen kuitenkin vahvan yhteiskuntatieteellisen otteen. Kyse on oikeustieteellisen tutkimuksen avaamisesta yhteiskuntatieteellisille, erityisesti filosofisille vaikuttimille. Muukkonen haastaa perinteisen

siviilioikeuspainotteisen yhdistysoikeustutkimuksen. Kritiikin kohteena on se, että kyseinen tutkimusparadigma olisi kapea-alaista. Muukkosen yhdistysoikeuden tutkijaseminaarissa Helsingin yliopistossa esittämän käsityksen mukaan yhdistysoikeuden tutkimuksen valtavirta on voinut olla perusteiltaan oikea vuoden 1995 perusoikeusuudistukseen asti, mutta sen jälkeen se on hänestä jäänyt kehityksestä jälkeen. Kirja-arvostelu sisältää myös Matti Muukkosen antaman vastineen kirjoittajan kirja-arvosteluihin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.