Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus tapaturmavakuutuslain 60 b §:ssä säädetyn suhdeluvun määräämisestä, ennakkoarvion perusteista ja jakojärjestelmää koskevien osuuksien maksusta ja tilittämisestä 22.12.2006/1368

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut 1.1.2016 alkaen. Ks. Työtapaturma- ja ammattitautiL 459/2015 282 §.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 20 päivänä elokuuta 1948 annetun tapaturmavakuutuslain (608/1948) 60 b §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1367/2006:

1 §

Edellisten vuosien jakojärjestelmäsaldon huomioon ottaminen

Määrättäessä tapaturmavakuutuslain (608/1948) 60 b §:n 2 momentin mukaista suhdelukua jakojärjestelmävuotta edeltäviltä vuosilta kertynyt jakojärjestelmäsaldo otetaan huomioon niin, että kertyvä jakojärjestelmäsaldo jää mahdollisimman vähän yli- tai alijäämäiseksi ja että jakojärjestelmämaksun vuosittainen vaihtelu on samalla mahdollisimman pieni.

2 §

Ennakkoarvio

Tapaturmavakuutuslain 60 b §:n 4 momentissa tarkoitetun ennakkoarvion perusteena on jakojärjestelmävuoden vakuutusyhtiökohtaisista vakuutusmaksutuloista sekä vakuutusyhtiöiden ja Tapaturmavakuutuslaitosten liiton maksettavaksi tulevista jakojärjestelmäkorvauksista tehtävä ennuste. Liiton on tehtävä ennuste jakojärjestelmävuoden toukokuussa käytössään olevan tiedon perusteella.

3 §

Jakojärjestelmän ennakkotasaus

Tapaturmavakuutuslain 60 b §:n 6 momentissa tarkoitetuista ennakkoarvioista johtuva vakuutusyhtiön maksettava tai sille tilitettävä määrä muodostuu ennakkoarvion mukaisista vakuutusyhtiökohtaisista jakojärjestelmämaksuista vähennettynä ennakkoarvion mukais...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.