Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Opetusministeriön asetus yliopistojen suoritteista perittävistä maksuista 20.12.2006/1200

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Opetusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 21 päivänä helmikuuta 1992 annetun valtion maksuperustelain (150/1992) 8 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 348/1994:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään yliopistolain (645/1997) 1 §:ssä tarkoitettujen yliopistojen suoritteiden maksullisuudesta ja maksuista.

2 §

Opetukseen liittyvät julkisoikeudelliset suoritteet

Yliopistolain (645/1997) 8 §:n mukaan korkeakoulututkintoon johtava opetus on opiskelijalle maksutonta.

Julkisoikeudellisia suoritteita ovat yliopistojen tutkinnoista annetussa valtioneuvoston asetuksen (794/2004) 19 §:ssä säädetty opettajankoulutuksen opinnot suoritettaessa niitä erillisinä opintoina, sekä yliopistojen koulutusvastuun täsmentämisestä, yliopistojen koulutusohjelmista ja erikoistumiskoulutuksista annetussa opetusministeriön asetuksessa (568/2005) säädetty erikoistumiskoulutus. Edellä mainitut suoritteet ovat koulutus- ja kulttuuritoimintaan liittyvistä syistä yksittäisille opiskelijoille järjestettynä koulutuksena maksuttomia.

Muiden kuin 2 momentissa mainittujen erillisten opintojen suorittamisoikeuteen liittyvät maksut peritään omakustannusarvon mukaisina, paitsi opetuksen osalta, joka on koulutus- ja kulttuuritoimintaan liittyvistä syistä maksutonta. Erillisten opintojen maksulliset suoritteet on lueteltu tarkemmin asetuksen liitteessä.

3 §

Yliopistojen muut julkisoikeudelliset suoritteet

Haettaessa yliopistolain 18 §:n mukaisesti oikeutta päästä uudelleen opiskelijaksi, jos opiskelija on laiminlyö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.