Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus linjaliikenteen sarjalipputaksoista 7.11.2006/970

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu LVMa:lla linjaliikenteen sarjalipputaksoista 19.12.2007/1381.

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään luvanvaraisesta henkilöliikenteestä tiellä 15 päivänä helmikuuta 1991 annetun lain (343/1991) 11 §:n 1 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 662/1994:

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan linja-autolla harjoitettavaan linjaliikenteeseen koko valtakunnan alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta silloin, kun matkan pituus on enintään 100 km.

Tätä asetusta ei sovelleta liikenteeseen, jonka harjoittaminen perustuu lääninhallituksen tai kunnan kanssa tehtyyn ostosopimukseen.

2 §

Sarjaliput

Linjaliikenteessä on myytävä seuraavia sarjalippuja 25 prosentin alennuksella tämän asetuksen liitteen mukaisesta arvonlisäverollisesta perushinnasta:

1) lukuvuoden voimassa olevia ja vain koulumatkoihin kelpaavia älykortteja, joiden kokonaishinta määräytyy suoritettujen matkojen määrän perusteella sekä

2) lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden koulumatkatuesta annetun lain (48/1997) ja sen nojalla annetun asetuksen (425/2004) perusteella myytäviä sarjalippuja.

3 §

Lisämaksut ja -alennukset

Sen lisäksi, mitä 2 §:ssä säädetään, matkustajalta saadaan periä tarvittaessa lisämaksu pikavuorossa.

Pikavuoromaksusta on annettava 25 prosentin alennus, jos maksu on etukäteen lippua ostettaessa lisätty sarjalipun hintaan.

Koululaisliikenteessä alle 12-vuotiaille on myytävä sarjalippuja 50 prosentin alennuksella perushinnasta.

4 §

Tiedottaminen

Kunnille ja oppilaitoksil...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.