Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtiovarainministeriön asetus arvopaperin ottamisesta pörssilistalle koskevista vaatimuksista 26.9.2006/840

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu VMa:lla arvopaperin ottamisesta pörssilistalle 26.10.2007/940.

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 26 päivänä toukokuuta 1989 annetun arvopaperimarkkinalain (495/1989) 3 luvun 10 §:n 8 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 740/1993:

1 §

Tässä asetuksessa säädetään niistä tarkemmista vaatimuksista, joiden täyttyessä arvopaperimarkkinalaissa tarkoitettu arvopaperipörssi saa ottaa arvopaperin kaupankäynnin kohteeksi pörssilistalle, sekä näistä vaatimuksista myönnettävien poikkeusten perusteista.

Jollei tässä asetuksessa ole toisin säädetty, asetus ei estä arvopaperipörssiä ottamasta sääntöihinsä tätä asetusta ankarampia tai sitä täydentäviä määräyksiä. Tällöin niitä kuitenkin on sovellettava yleisesti kaikkiin liikkeeseenlaskijoihin. Lisäksi näitä vaatimuksia voidaan soveltaa vain sellaiseen arvopaperin pörssilistalle ottamista koskevaan hakemukseen, joka on tehty sen jälkeen, kun säännöt on vahvistettu valtiovarainministeriössä ja julkistettu.

2 §

Osakeyhtiön ja joukkovelkakirjan liikkeeseenlaskijan, joka hakee liikkeeseen laskemansa arvopaperin ottamista pörssilistalle, on liitettävä hakemukseensa suomalainen kaupparekisteriote sekä kaupparekisteriin merkitty yhtiöjärjestys.

Jollei 1 momentissa tarkoitettuja asiakirjoja voida liittää hakemukseen, siihen on liitettävä niitä vastaavat asiakirjat, hakijan perustamiskirja tai muu osoitus hakijan oikeudellisesta luonteesta. Jos asiakirjoista ei käy ilmi arvopaperien oike...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.