Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus passeista 17.8.2006/705

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 30.5.2013/373, joka on voimassa 1.6.2013 alkaen.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sisäasiainministeriön esittelystä, säädetään 21 päivänä heinäkuuta 2006 annetun passilain (671/2006) 5 §:n 4 momentin ja 38 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Nimikirjoitus

Passinhakijan tulee allekirjoittaa passihakemus siten, että nimikirjoitus mahtuu passihakemuksessa sille merkittyyn tilaan.

Jos passinhakija on kirjoitustaidoton taikka vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn takia kykenemätön allekirjoittamaan hakemusta, passiin merkitään viiva korvaamaan nimikirjoitus.

2 §

Alaikäisen passihakemus

Huoltaja antaa suostumuksensa allekirjoittamalla passihakemuksen huoltajan suostumuskohdan.

Alaikäisen passinhakijan passihakemukseen tulee liittää kirjallinen, yksilöity suostumus niiltä huoltajilta, jotka eivät ole henkilökohtaisesti läsnä passihakemusta jätettäessä.

Ks. PassiL 671/2006 7 §.

3 §

Merenkulkijain henkilöllisyystodistuksen hakeminen

Haettaessa merenkulkijain kansallisia henkilöllisyystodistuksia koskevassa yleissopimuksessa (SopS 64/1970) tarkoitettua merenkulkijain henkilöllisyystodistusta hakemukseen tulee liittää todistus siitä, että hakija työskentelee merenkulkijana aluksessa, jota vakituisesti käytetään merenkulkuun, taikka siitä, että hakijalla on aluksen miehityksestä, laivaväen pätevyydestä ja vahdinpidosta annetun asetuksen (1256/1997) mukainen pätevyyskirja ja hän on työnhakijana merenkulkijaksi.

A 1256/1997 on kumoutunut 1.1.2010 alkaen. Ks. L:n 1688/2009 voimaantulosäännös.

4 §

Passin lähettäminen postitse

Kun pas...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.