Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus ruokasienten kaupan pitämisestä 1.6.2006/489

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 24.5.2012/264, joka on voimassa 1.7.2012 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 13 päivänä tammikuuta 2006 annetun elintarvikelain (23/2006) 7 ja 9 §:n nojalla:

1 §

Asetuksen soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan elintarvikkeena myytäviin ruokasieniin ja niistä tehtyihin sienivalmisteisiin sekä muihin ruokasieniä sisältäviin elintarvikkeisiin.

Tätä asetusta sovelletaan kaikissa kaupan pitämisen vaiheissa sekä viljeltyihin että luonnosta poimittuihin ruokasieniin, jotka myydään joko pakattuina tai pakkaamattomina tai käytetään sienivalmisteiden ainesosina.

Tätä asetusta sovelletaan hedelmä- ja vihannesalan yhteisestä markkinajärjestelystä annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2200/96 tarkoittamiin sieniin siltä osin kuin niille ei kyseisen asetuksen nojalla ole säädetty kaupan pitämisen vaatimuksia.

Tämän asetuksen vaatimuksia ei sovelleta sieniin eikä sienivalmisteisiin, jotka on laillisesti poimittu, valmistettu ja/tai pidetty kaupan Euroopan unionin toisessa jäsenvaltiossa tai Turkissa tai laillisesti valmistettu ETA-sopimuksen osapuolena olevassa EFTA-valtiossa.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

ruokasienellä viljeltyä tai luonnonvaraista sientä, joka sellaisenaan tai asianmukaisesti käsiteltynä soveltuu ihmisravinnoksi;

kauppasienellä Elintarviketurvallisuusviraston myytäväksi hyväksymää ruokasientä;

kauppasieniluettelolla Elintarviketurvallisuusviraston vahvistamaa ja päivittämää luetteloa kauppasieniksi hyväksytyistä ruokasienistä;

sien...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.