Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus Ilmailuhallinnosta 29.12.2005/1248

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut 1.1.2010 alkaen. Ks. L Liikenteen turvallisuusvirastosta 863/2009 7 §.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenne- ja viestintäministeriön esittelystä säädetään Ilmailuhallinnosta 29 päivänä joulukuuta 2005 annetun lain (1247/2005) 7 §:n nojalla:

1 §

Tehtävät

Ilmailuhallinnosta annetun lain (1247/2005) 3§:ssä säädettyjen tehtäviensä toteuttamiseksi Ilmailuhallinto hoitaa ilmailulaissa (1242/2005) säädettäviä tehtäviä. Ilmailuhallinto hoitaa lisäksi muut tehtävät, jotka sille säännösten ja määräysten mukaan kuuluvat.

Ilmailuhallinto osallistuu kansainvälisten siviili-ilmailua koskevien sopimusten valmisteluun ja huolehtii sopimusten soveltamisesta. Ilmailuhallinto vastaa myös ilmailun tilastoista ja osallistuu valmiussuunnitteluun sekä valvoo ja kehittää alan teknistä varautumista poikkeusoloihin.

IlmailuL 1242/2005 on kumottu L:lla 1194/2009, ks. IlmailuL 1194/2009.

2 §

Kelpoisuusvaatimukset

Ylijohtajalta ja välittömästi hänen alaiseltaan johtajalta vaaditaan hyvä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin ja johtamistaitoa sekä ylempi korkeakoulututkinto. Ylijohtajalta vaaditaan lisäksi johtamiskokemusta.

3 §

Ilmailuhallinnon virkamiesjohto

Ylijohtaja vastaa Ilmailuhallinnon toiminnan yleisestä kehittämisestä ja johtamisesta sekä valvoo, että Ilmailuhallinnolle kuuluvat tehtävät suoritetaan tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Viraston johtotehtävissä olevat virkamiehet vastaavat heidän johdettavakseen kuuluvan toiminnan tuloksellisuudesta ja kehittämisestä.

4 §

Henkilöstön nimittäminen ja ott...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.