Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus Elintarvikevirastosta 21.12.2000/1291

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut 1.5.2015 alkaen. Ks. L 283/2015 8 §.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa- ja metsätalousministeriön esittelystä, säädetään Elintarvikevirastosta 15 päivänä joulukuuta 2000 annetun lain (1110/2000) 5 §:n 1 momentin ja 19 päivänä elokuuta 1994 annetun valtion virkamieslain (750/1994) 8 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin niistä on jälkimmäinen lainkohta laissa 281/2000:

1 §

Kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena Elintarvikeviraston ylijohtajalla on ylempi korkeakoulututkinto, hyvä perehtyneisyys Elintarvikeviraston toimialaan, käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus.

Välittömästi ylijohtajan alaisuudessa toimivan yksikön päällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, hyvä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin ja käytännössä osoitettu johtamistaito.

2 §

Virkojen täyttäminen

Ylijohtajan nimittää valtioneuvosto. Muun virkamiehen nimittää ja työsopimussuhteisen henkilöstön ottaa ylijohtaja, jollei työjärjestyksessä toisin määrätä.

3 §

Ylijohtajan tehtävät

Ylijohtaja johtaa Elintarvikeviraston toimintaa ja vastaa Elintarvikevirastolle asetettujen tulostavoitteiden saavuttamisesta ja siitä, että viraston tehtävät hoidetaan taloudellisesti ja tehokkaasti. Ylijohtajan tulee seurata alan kehitystä sekä ryhtyä toimenpiteisiin tarpeellisten uudistusten ja parannusten toteuttamiseksi.

4 §

Muiden esimiesasemassa olevien tehtävät

Elintarvikeviraston esimiesasemassa olevat vastaavat siitä, että heidän johdettavakseen kuuluvalle toimintayksikölle tai toimin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.