Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös työntekijäin eläkemaksusta 29.12.1997/1417

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt 8 päivänä heinäkuuta 1961 annetun työntekijäin eläkelain (395/1961) 12 b §:n 5 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 559/1993:

1 §

Tätä päätöstä noudatetaan työntekijäin eläkelain soveltamispiiriin kuuluviin työntekijöihin.

2 §

Työntekijäin eläkemaksu pidätetään siltä osin kuin työnantaja on velvollinen järjestämään työntekijälle eläketurvaa työntekijäin eläkelain mukaan, ellei tästä päätöksestä muuta johdu.

3 §

Työntekijäin eläkemaksua ei pidätetä palkkaturvalain (649/1973) mukaan maksetuista palkoista.

4 §

Työntekijäin eläkemaksua ei pidätetä täysitehoisella työkyvyttömyys- tai työttömyyseläkkeellä olevalta, jos työntekijä osoittaa eläkkeellä olonsa työnantajalleen. Työntekijän tulee ilmoittaa työnantajalle eläkkeen päättymisestä.

Työntekijäin eläkemaksua ei pidätetä henkilöltä, jolle maksetaan yksilöllistä varhaiseläkettä osaeläkkeen suuruisena.

5 §

Yleisöltä palvelurahaa saavan työntekijän on ilmoitettava työnantajalleen palvelurahan määrä, joka on veron perusteena. Työnantaja perii tämän perusteella kuukausittain työntekijältä työntekijäin eläkemaksun.

6 §

Työnantajan yhteydessä toimiva sairauskassa pidättää työntekijäin eläkemaksun maksamastaan täydennyspäivärahasta. Sairauskassa tilittää pidättämänsä eläkemaksun työnantajalle.

7 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1998.

Tällä päätöksellä kumotaan sosiaali- ja terveysministeriön työntekijäin eläkemaksusta antama päätös (1311/1993) siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen. Kumottua päätöstä s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.