Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus valtion lihantarkastushenkilökunnasta 30.12.1996/1337

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 22.2.2001/165

Tämä asetus on kumottu A:lla 28.4.2016/336, joka on voimassa 15.5.2016 alkaen.

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään eläimistä saatavien elintarvikkeiden elintarvikehygieniasta 20 päivänä joulukuuta 1996 annetun lain (1195/1996) 10 §:n 2 momentin, 59 §:n ja 60 §:n nojalla:

1 §

Yleiset säännökset

Teurastamossa ja sen yhteydessä olevassa laitoksessa suoritettavaa valvontaa ja tarkastusta varten on valtion palveluksessa virkasuhteisia tarkastuseläinlääkäreitä ja työsopimussuhteisia tarkastusapulaisia.

Teurastamoissa ja niiden yhteydessä olevissa laitoksissa toimivat valtion tarkastuseläinlääkärit ja tarkastusapulaiset ovat Elintarvikeviraston palveluksessa. Poroteurastamoissa ja poron teurastuspaikoissa toimivat tarkastuseläinlääkärit ja tarkastusapulaiset ovat kuitenkin lääninhallituksen palveluksessa. (22.2.2001/165)

2 § (22.2.2001/165)

Elintarvikeviraston tarkastuseläinlääkärin kelpoisuusvaatimukset

Elintarvikeviraston tarkastuseläinlääkärin kelpoisuusvaatimuksena on, että hän on Suomessa laillistettu eläinlääkäri ja täyttää maa- ja metsätalousministeriön asettamat vaatimukset hyvästä perehtyneisyydestä lihantarkastukseen.

3 §

Lääninhallituksen tarkastuseläinlääkärin kelpoisuusvaatimukset

Lääninhallituksen tarkastuseläinlääkärin kelpoisuusvaatimuksena on, että asianomainen on Suomessa laillistettu eläinlääkäri.

Toisessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa suoritetun eläinlääkäritutkinnon perusteella Suomessa laillistetulta eläi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.