Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus tapaturma-asiain korvauslautakunnan säännöistä 30.12.1996/1313

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 23.8.2002/723

Tämä asetus on kumottu A:lla 21.11.2002/965.

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 20 päivänä elokuuta 1948 annetun tapaturmavakuutuslain (608/1948) 30 b §:n 4 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1204/1996:

1 §

1 § on kumottu L:lla 23.8.2002/723, joka tulee voimaan 1.10.2002.

2 §

Lautakunta antaa lisäksi korvauskäytäntöä koskevia yleisohjeita erityisesti lainsäädännön muuttuessa sekä, kun korvaustoimen yhtenäisyyden edistäminen sitä vaatii.

3 §

Lautakunnan kutsuu kokoon puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Lautakunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan lisäksi läsnä on vähintään kolme jäsentä tai heidän varamiehensä. Lautakunta ei kuitenkaan ole päätösvaltainen, ellei läsnä ole yksi työnantajia ja yksi työntekijöitä tai toimihenkilöitä edustava jäsen taikka hänen varamiehensä.

Lautakunta on päätösvaltainen myös silloin, kun läsnä on puheenjohtaja ja vähintään kaksi muuta jäsentä, jos kaikki lautakunnan jäsenet ovat kirjallisesti ennen kokousta yhtyneet päätösehdotukseen ja myös läsnä olevat ovat tällä kannalla.

Asiat ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Puheenjohtajalla ja jäsenillä on kullakin yksi ääni. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni. Jos asian ratkaiseminen olennaisesti riippuu lääketieteellisestä kysymyksestä, tulee myös lautakunnan lääkäriasiantuntijan olla läsnä. Lautakunnalla on oikeus käyttää apunaan myös muita asiantuntijoita.

Puheenjohtajan, jäsenten, asiantuntijoiden ja varamiesten esteellisyydestä on voim...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.