Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtiovarainministeriön päätös varsinaisen ajoneuvoveron kannosta, maksupaikoista ja suorittamisesta 10.1.1996/12

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 16.11.2001/1041

Tämä päätös on kumoutunut 1.1.2004 alkaen. Ks L Ajoneuvoverosta 1281/2003.

Valtiovarainministeriö on moottoriajoneuvoverosta annetun lain (722/66) nojalla päättänyt:

1. Varsinaisen ajoneuvoveron kanto

1 §

Rekisterissä verovuoden alkaessa olevat ajoneuvot

Varsinainen ajoneuvovero kannetaan yhdessä erässä, jos veron määrä on vähemmän kuin 300 euroa. Jos verovuodelta suoritettava varsinainen ajoneuvovero on vähintään 300 euroa, vero kannetaan kahdessa erässä, ja jos veron määrä on vähintään 600 euroa, vero kannetaan neljässä erässä. (16.11.2001/1041)

Vero tai sen ensimmäinen erä kannetaan verovuoden helmikuussa. Jos vero kannetaan kahdessa erässä, toinen erä kannetaan elokuussa ja jos vero kannetaan neljässä erässä, toinen erä kannetaan toukokuussa, kolmas erä elokuussa ja neljäs erä marraskuussa. Vero erääntyy kantokuukautta seuraavan kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä.

Vero voidaan kahden tai neljän erän sijasta kuitenkin verovelvollisen kirjallisen ilmoituksen perusteella maksuunpanna koko verovuodelta yhdessä erässä. Ilmoitus on toimitettava ajoneuvohallintokeskukselle viimeistään verovuoden tammikuun 15 päivään mennessä.

2 §

Rekisteriin verovuoden aikana tulevat ajoneuvot

Jos ajoneuvo ensi- tai uudelleenrekisteröidään sen mukaan kuin siitä on erikseen säädetty, rekisteri-ilmoituksen perusteella verovuodelta kannettava vero tai sen ensimmäinen erä kannetaan välittömästi ilmoituksen tekemisen jälkeen ja vero erääntyy kuukauden kuluttua rekisterimerkinn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.