Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös kemikaalien luokitusperusteista ja merkintöjen tekemisestä 30.7.1993/739

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 7.7.1994/636

Sosiaali- ja terveysministeriö on 14 päivänä elokuuta 1989 annetun kemikaalilain (744/89) 19 §:n nojalla, sellaisena kuin se on 18 päivänä joulukuuta 1992 annetussa laissa (1412/92), päättänyt:

1 §

Soveltamisala

Tässä päätöksessä määrätään kemikaalilain 19 §:ssä ja kemikaaliasetuksen (675/93) 5 ja 16 §:ssä tarkoitettujen vaarallisten kemikaalien luokitusperusteista, varoitusmerkinnöistä ja merkintöjen tekemisestä.

Varoitusmerkinnöillä tarkoitetaan varoitusmerkkejä ja niiden nimiä sekä vaaraa osoittavia standardilausekkeita (R-lausekkeita) ja turvallisuustoimenpiteitä osoittavia standardilausekkeita (S-lausekkeita).

Tätä päätöstä sovellettaessa seoksella tarkoitetaan sellaista vaarallista valmistetta, joka sisältää vähintään yhtä vaaralliseksi luokiteltua ainetta.

2 §

Testimenetelmät

Määritettäessä kemikaalin ominaisuuksia luokitusta varten kemikaali tulee testata vahvistettujen testimenetelmien1 mukaisesti.

1) ETA-sopimuksen liite 2:

– komission direktiivi 84/449/ETY,

– komission direktiivi 88/302/ETY,

– komission direktiivi 92/69/ETY.

3 §

Palo- ja räjähdysvaarallisen kemikaalin luokitus ja varoitusmerkinnät

Kemikaalin palo- ja räjähdysvaaralliset ominaisuudet arvioidaan niitä koskevien testien tulosten perusteella. Kemikaali luokitellaan ja varoitusmerkinnät valitaan todettujen ominaisuuksien mukaisesti siten kuin liitteessä 1 määrätään.

Jos kemikaali on seos, sen palo- ja räjähdysvaarallisuutta ei tarvitse testata,

1) jos seos ei sisällä palo- tai räjähdysvaarallisia ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.