Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki ruotsinkielisen korkeakouluopetuksen yhteensovittamisesta 28.12.1990/1354

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä laki on kumottu L:lla 24.7.2009/559.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Ruotsinkielisen korkeakouluopetuksen yhteensovittamiseksi ja kehittämiseksi on neuvottelukunta, jonka tehtävänä on tehdä aloitteita ja antaa lausuntoja asioista, joilla on olennaista merkitystä ruotsinkieliselle korkeakouluopetukselle.

Neuvottelukunnan tulee erityisesti seurata ruotsinkielisen korkeakouluopetuksen tarvetta ottaen huomioon koulutuksen kysynnän, työmarkkinoiden vaatimukset ja alueelliset tarpeet.

2 §

Helsingin yliopisto, Svenska handelshögskolan sekä Åbo Akademi ja Österbottens högskola valitsevat kukin yhtä monta jäsentä neuvottelukuntaan. Helsingin yliopiston valitsemien jäsenten joukossa tulee olla yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolan -nimisen yksikön edustajia.

Neuvottelukunnan käsitellessä kysymyksiä ruotsinkielisen opetuksen antamisesta Teknillisessä korkeakoulussa tai muussa sellaisessa korkeakoulussa, jota ei mainita 1 momentissa, neuvottelukunnan jäseninä on myös tämän korkeakoulun valitsemia edustajia.

3 §

Neuvottelukuntaa johtaa kansleri, jonka tehtävänä on lisäksi tehdä aloitteita suomenruotsalaisten korkeakouluyksiköiden, Svenska handelshögskolanin sekä Åbo Akademin ja Österbottens högskolan, erityisten yhteistyötarpeiden vaatimiksi toimenpiteiksi. Kanslerin tehtävistä Åbo Akademin ja Österbottens högskolan osalta säädetään erikseen.

Tasavallan presidentti nimittää kanslerin kolmeksi vuodeksi kerrallaan kolmesta vaalikollegion asettamasta ehdokkaasta. Vaalikollegion muodostava...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.